fbpx
MENU

Talijanski užitak bez prženja: Brza piletina s parmezanom u fritezi na zrak

Nemate vremena pripremiti piletinu s parmezanom za užurbanu večer usred tjedna? Razmislite ponovno! 

piletina s parmezanom
Autor: Mamager
Posted: February 16, 2024

Ovaj recept za piletinu s parmezanom u fritezi na zrak nije samo nevjerojatno jednostavan i ukusan, već se i priprema u samo nekoliko minuta. 

Poslužite sočne, hrskave, pohane pileće odreske uz bilo koju tjesteninu i gledajte kako vaša obitelj uživa u rapsodiji okusa. Ono što čini ovaj recept za piletinu u fritezi na zrak posebnim je sposobnost da dobijete superhrskave, pohane pileće odreske s parmezanom bez dubokog prženja. Postupak uključuje minimalno prljanja kuhinjskih površina i traje samo dio vremena u usporedbi s verzijama koje se pripremaju na štednjaku i u konvencionalnoj pećnici. Iako su pileći odresci lako dostupni u većini trgovina, njihovo pravljenje kod kuće jednako je jednostavno. Uzmite čitavo pile i stavite ga ravno na dasku za rezanje. Nožem pažljivo prerežite vodoravno držeći nož ravno i paralelno s daskom za rezanje. 

ADVERTISEMENT

Recept za četiri serviranja

Što je potrebno imati?

  • 2 pileća prsa bez kostiju i kože, vodoravno prepolovljena (ili 4 kotleta)
  • 1 žličica sol
  • 1/2 žličice mljevenog crnog papra
  • brašno
  • 2 žličice češnjak u prahu
  • 2 velika jaja, lagano tučena
  • krušne mrvice
  • mljeveni parmezan, dio ostavite i za ukras
  • 1 žlica talijanskih začina
  • 1 umak od rajčice
  • 4 kriške sira mozzarella 
  • svježi bosiljak, za ukras

Vrijeme pripreme: 10 minuta

Ukupno vrijeme: 30 minuta

piletina s parmezanom

Izvor: Pexels

Prije svega, posolite obje strane pilećih odrezaka i stavite papar. U jednu plitku posudu pomiješajte brašno i češnjak u prahu. Stavite jaja u drugu plitku posudu. U trećoj posudi pomiješajte krušne mrvice, parmezan i talijanske začine.

Uzimajte jedan po jedan komad piletine, uvaljajte ga u brašno, umočite u jaja, a zatim prekrijte smjesom krušnih mrvica i okrećite po potrebi. Ponavljajte postupak dok svi komadi piletine ne budu pohani. 

Rasporedite komade piletine u jednom sloju u fritezu na zrak, ostavljajući nekoliko centimetara prostora između njih. Kuhajte u fritezi na zrak postavljenoj na 375° šest minuta. Zatim okrenite i nastavite kuhati dodatnih šest minuta.

Otvorite košaru friteze na zrak, stavite otprilike dvije žlice umaka od rajčice na svaki komad piletine. Stavite jedan list mozzarelle na svaki komad. Vratite u fritezu na zrak i kuhajte dok se sir ne zapeče i ne postane zlatno smeđi. To će trajati otprilike tri minute. Ukrasite svježe sjeckanim bosiljkom.

Izvor naslovnice: Pexels

ADVERTISEMENT