“Kuharica je nešto što sam potajno priželjkivala. Htjela sam svoje recepte imati u obliku knjige, da mame mogu listati dok kuhaju, a ne skrolati. No, trenutak u kojem je ona nastala, za mene je bio neopisiv trenutak inspiracije. Nisam znala kakav koncept želim dok jednog dana, u 22 sata, nakon što su djeca zaspala, nisam sjela na pod, uzela mobitel i u 10 minuta raspisala cijeli koncept. Prespavala sam i shvatila da to i dalje želim. Uslijedili su mjeseci pisanja i snimanja recepata i danas je kuharica u rukama tisuće mama”, kaže Zrinka o samom početku.

Promocija će se održati u kazalištu Mala Scena, 15. prosinca u 19:00 sati, kao intimno druženje žena koje godinama prate i vole Zrinkin rad. Večer neće biti glamurozna u klasičnom smislu, ali će biti ispunjena onim što Zrinka najbolje radi: toplinom, iskreno ispričanim pričama i osjećajem zajedništva. Na pitanje što želi da žene osjete kada otvore kuharicu, Zrinka kaže: “Htjela bih da se prepoznaju u mojim pričama. Pričam o svakodnevnici jedne mame u kuhinji kroz ‘Što ako…’ situacije. Htjela bih da se prepoznaju u mojim receptima i namirnicama koje koristim, ali najviše u fotografijama jela."

"Iako nemam nikakvog fotografskog iskustva, sve fotografije sam sama snimila, jer sam željela da budu ‘sirove’ i realne. Najveći kompliment mi je kada mi mame kažu da im je jelo ispalo isto kao na fotografiji i da su ukućani napokon prihvatili novo jelo.”
Zrinka je dugo čekala pravi trenutak za promociju i sada ga je napokon osjetila. “Godinu dana odgađam promociju. Prije mjesec-dva postavila sam sebi pitanje: po čemu želiš još pamtiti 2025. godinu? Jedan od odgovora bila je promocija kuharice. Uz to, mislim da je kuharica to zaslužila. Mnogi su ju nazvali ‘najboljom kuharicom za mame’, a ja se u nju svaki put iznova zaljubim kada ju otvorim. Nakon karlovačke promocije vrijeme je za zagrebačku, a u 2026. i za moj rodni Split.”

Promocija u Zagrebu bit će prilika da se čitateljice i Zrinka susretnu uživo, da podijele iskustva, razgovaraju o kuharici i zajedno obilježe trenutak koji je nastajao tiho, u kuhinji, dok su djeca spavala baš kao i mnoge mamine priče. Ulaz je besplatan, a poželjna je rezervacija mjesta putem OVOG LINKA.








