Miris začina i dašak mente. Da, to su Gingerbread i Peppermint Pinwheel kapsule.
Iako se jesen tek zahuktala, dolazak hladnijih dana uvijek nas podsjeti na male rituale koji donose toplinu i udobnost u svakodnevicu. Nespresso je zato u svoju Vertuo kolekciju vratio dva sezonska klasika, Gingerbread i Peppermint Pinwheel - limitirano izdanje kapsula koje donosi prepoznatljive okuse i pretvara šalicu kave u cozy trenutak za sebe.
Nespresso sezonske kapsule – nova interpretacija klasika
Inspirirani okusima koji već desetljećima stvaraju uspomene, Nespresso sezonske kapsule donose novu interpretaciju klasika.

Nespresso Gingerbread – okus medenjaka u šalici
Gingerbread je balansirana kava s notama đumbira i začina, koji se savršeno nadopunjuju s blagim žitnim notama 100% Arabica kave iz Etiopije i Južne Amerike. Dodate li mlijeko, pretvara se u glatki, aromatični napitak koji podsjeća na najfiniji komad medenjaka.
Nespresso Peppermint Pinwheel – osvježavajući kontrast mente
Za one koji vole kontrast toplog i svježeg, tu je Peppermint Pinwheel, kava s blagim i slatkim notama mente. U kombinaciji s mlijekom, ova mješavina etiopske, srednjeameričke i južnoameričke Arabice pretvara se u kremasti napitak koji budi osjetila i donosi dašak razigranosti u svakodnevni ritual.
Nespresso recepti – od kave do deserta
Oba okusa savršeno funkcioniraju sama za sebe, ali se pretvaraju u prave gastro poslastice kada ih pretvorite u recepte inspirirane klasičnim desertima:

Recept za Gingerbread Viennois
Potrebni sastojci:
· 1 kapsula Gingerbread
· 90 ml šlaga
· 5 ml meda
· 10 g medenjaka
Priprema:
· Pripremite kapsulu Gingerbread direktno u šalicu.
· Dodajte šlag preko kave.
· Ukrasite komadićima medenjaka i prelijte medom.
Recept za Peppermint Pinwheel Viennois
Potrebni sastojci:
· 1 kapsula Peppermint Pinwheel
· 90 ml mlijeka
· 1 žličica čokoladnog preljeva
· 1 kockica Nespresso tamne čokolade
· par listova svježe mente
Priprema:
· U Aeroccino ulijte mlijeko i napravite hladnu mliječnu pjenu.
· Pripremite kapsulu Peppermint Pinwheel direktno u šalicu.
· Dodajte hladnu pjenu preko kave.
· Ukrasite listovima mente, tamnom čokoladom i prelijte čokoladnim preljevom.
Gingerbread ili Peppermint Pinwheel – koji okus birate?
Jedan gutljaj Gingerbreada i vraćate se u mirisnu kuhinju punu medenjaka. Jedan gutljaj Peppermint Pinwheela i sve izgleda svježije i vedrije. Koji ćete danas odabrati?
Izvor naslovne fotografije: Nespresso