Elegancija hotela Esplanade spojila se s opuštenim, vibrantnim duhom najnovijeg bistro koncepta: devet tematskih „vagona Orient Expressa” povezuju po jedan restoran i jedan bar, svaka večer donosi novo uzbuđenje, izvrsnu hranu i biranu glazbu.

Prvi dojmovi: after work raj i cozy party zona
Fooling Around od prvog dana funkcionira kao ultimativni after work hotspot jer vas ravno iz ureda u trenutku teleportira u atmosferu urbane europske metropole. Ritam Fooling Arounda pažljivo je sastavljen tako da svaka večer ima svoj prepoznatljiv identitet, od opuštenog after worka do pravog klupskog iskustva na otvorenom. Svakog dana posjetitelje dočekuje drugačiji glazbeni potpis: RNB Confusion preuzima petke i donosi prepoznatljiv miks R&B i hip hop hitova, stvarajući energiju kluba na otvorenom u srcu Adventa. FRKA će subotom nuditi domaći urbani soundtrack.

Genijalan miks donose DJ-i Neno Martinović, Vedran Rako, Jazzozo, Bocca Sofistifunk, Stanko Bondža i Glazbena kuhinja, uz live koncerte Illana Kabilja, Denis i Dens, te Neki to vole vruće. Vocales program predstavlja live vokalne nastupe utorkom, od smooth groovea do energičnijih setova, pa svaka čaša pjenušca dobiva svoj soundtrack. Latino plesne radionice punit će podij ritmom salse, bachate i ostalih latino stilova, pa se srijede pretvaraju u najvruću točku tjedna. Posebnu ulogu u stvaranju cozy ugođaja ima grijana ZABA kupola, otvorena za sve posjetitelje, koja se ističe kao stylish zimski dnevni boravak idealan za druženja, fotografiranje i intimnija after work okupljanja. Njezin topli ambijent i udobno uređenje savršeno se nadovezuju na elegantan karakter Esplanade i daju dodatnu dimenziju boravku na terasi tijekom hladnijih večeri.

Veganski, bezglutenski i guilt-free užici
Ovogodišnje izdanje Fooling Arounda uvelo je bistro koncept koji spaja najbolje od dva svijeta - kreativnu street food estetiku i tehničku preciznost ozbiljne kuhinje. Gosti u svakom od “vagona” mogu otkriti savršene pairing kombinacije, od comfort klasika do visokog gastrouzbuđenja. Već prvi obilazak pokazao je koliko je koncept kuriran: sve izgleda i funkcionira kao mali „food & drink lab“ na otvorenom, gdje svaka kućica ima jasnu priču, stil i potpis. U najavi su gostovanja restorana i barova iz Hrvatske i regije, pa će se uz zagrebačke favorite pojaviti i adrese iz Zadra, Hvara i Beograda. Uzbudljive suradnje poput Debelog Dabra i Urania bara,

SoHo Sushi & KOi bara, te Melta & Ginglebellsa pravo su osvježenje i pohvalan konceptualni pothvat. Domaćini, Esplanade i Esplanade 1925 Lobby & Cocktail bar donose jedinstveni spoj vrhunskog street fooda i neočekivanog cocktail twista. Chefica Ana Grgić Tomić i poznati miksolog Vjenceslav Madić - Master Kishoni još su jednom udružili snage i kreirali adventsko iskustvo koje spaja tradiciju, suvremene tehnike, zavodljivi šarm i dozu bezbrižne zimske čarolije.

Uz bok im je Noel* sa chefom Ivanom Temšićem kao i Noel* Bar koji i ovdje kreativnim jelima i koktelima prate standard Michelin zvjezdice, zatim Svijet vina by Acrobat s delikatesnim kreacijama s kobe govedinom i ozbiljnim vinskim etiketama. Postav je to koji već na dan otvaranja potvrđuje da Fooling Around i ove godine podiže ljestvicu na adventskoj mapi. BioMania “vagon” ove godine je jedna od najsvježijih točaka Fooling Arounda: donosi isključivo veganska, organska i bezglutenska jela koja dokazuju da „zdravo“ i „instagramično“ mogu ići ruku pod ruku. U ponudi su kreativni zalogaji poput veganskih bureka, arancina, bogatih juha i egzotičnih bowlova, a sve prati selekcija bio vina koja dodatno naglašava održivi pristup. Posebna poslastica za sve s intolerancijom na gluten ili onih koji preferiraju pažljiviji izbor namirnica je i mogućnost prethodnog naručivanja legendarnih Esplanade štrukli u gluten-free varijanti. Na taj način, jedan od najpoznatijih zagrebačkih klasika postaje dostupan širem krugu gostiju, bez kompromisa po pitanju okusa i teksture.

Lifestyle momenti: market, brunch i signature kokteli
Melt i Ginglebells donose svoju prepoznatljivu brunch & cocktails priču, s toplim desertima poput Christmas Crumblea i zimskim evergreenovima među kojima prednjači legendarni kuhani gin. Institut za kobasice by Mate Janković udružio je snage sa SOL vrućim koktelima, a na Central Stationu, slastice Realistično voće by Klepić Juraj i signature kokteli Filipa Lipnika, od toplih punčeva, preko vrućih čokolada s alkoholom do inovativnih twistova na klasike, zaokružuju doživljaj Fooling Arounda kao mjesta na kojem se gastronomski užitak, glazba i lifestyle spajaju u jednu smislenu i opuštenu adventsku cijelinu.

U sklopu Fooling Around programa 6. prosinca stiže i ReStyloh Market koji će se održati u The Clubu hotela, a gosti će nakon ovog elegantnog održivog shoppinga nastaviti druženje na Oleander terasi. Posjetitelje očekuje selekcija domaćih brendova, dizajnerskih komada, prirodne kozmetike i pre-loved komada iz ormara poznatih influencerica: Isabelle Rakonić, Anje Dujaković i Nike Pavičić - savršeno za one koji žele poklone s pričom i karakterom.

Ove godine Fooling Around ima dodatni emocionalni sloj: program je posvećen 100. obljetnici hotela Esplanade, što se osjeća u vizualima, koktel kartama i posebnim party trenucima kroz cijeli period trajanja festivala. Najavljeni su prigodni programi u čast jubileja hotela, nezaboravni Badnjak te dnevni doček Nove godine koji će Oleander terasu pretvoriti u elegantni, ali razigrani dnevni klub na otvorenom. Fooling Around je tako već prvog dana potvrdio reputaciju najpoželjnijeg adventskog after work i party odredišta - sada je na posjetiteljima da sami otkriju svoj omiljeni vagon, koktel i ritam.
Svi zainteresirani mogu pratiti Instagram , Facebook i Tik Tok Fooling Arounda za svakodnevne novosti i iznenađenja.











