Zagreb je u jučer, 30. lipnja dobio izvrstan razlog više za ostati u gradu: na Trgu Josipa Jurja Strossmayera otvoreno je Fuliranje Summer Sunset, jedini gradski festival koji na deset kućica okuplja vrhunsku ekipu domaćih chefova i koktel majstora. Donosi nezaboravnu atmosferu, odličnu glazbu i gurmanske zalogaje u srcu metropole.
Mini verzija legendarnog zimskog Fuliranja, koje već godinama obožavamo tijekom Adventa, drugu je godinu zaredom pokazala kako simpatičan ljetni festival pretvoriti u ozbiljnu gastro oazu.

Top chefovi na jednom mjestu
Od trenutka kad smo zakoračili među raskošne palme i masline te osjetili prve mirise s kućica, znali smo da smo na pravom mjestu. Ovdje su na jednome mjestu, spremni oboriti vas s nogu: chef Mario Mihelj, član žirija MasterChefa, omiljeni splitski chef Ivan Pažanin, chef Ivan Temšić iz Noela, chef Mauro Renje iz Hell’s Kitchena te mladi pastry genijalac Juraj Klepić.
Tu su i Pastamisee ekipa, kreativci iz Jellyfish in Space, Briocherie tim te miksolozi na Ginglebells kućici i Mojito baru.

Street food koji oduzima dah
Pažaninovi burgeri oduševljavaju mediteranskom raskoši i sočnim domaćim mesom, dok su Tres Tacos by Mario Mihelj prava eksplozija vješto izbalansiranih okusa – Tex Mex Chicken, Crispy Shrimp i Asado Beef najbolje je uzeti sve!
Noel Street Food briljira kreacijama poput Tuna Tatar Sanda s mariniranom tunom i fermentiranim chillijem, glazirane svinjetine Char Siu s pečenom paprikom i „poderanim gaćama“, Spicy hobotnice i Kokoši Parmigiana koja se topi u ustima.
Janjeća peka u paniniju? Da, i to postoji – i savršena je
Na kućici Makamani chefa Maura Renjea doživjet ćete tradiciju s twistom: Janjeća peka u panini sendviču s mekanim mesom, hrskavim čipsom i bogatim temeljcem od janjetine.
Jellyfish in Space ponovno briljira – Bao Bunsi i Rice cake s tuna tartarom i pulled porkom su zalogaji za pamćenje.

Cacio e pepe iz koluta sira i brioche ćevapi: Ljetni comfort food s karakterom
Pastamisee donosi svoju poznatu kremastu tjesteninu Cacio e pepe iz koluta sira te varijantu s tartufima za prave gurmane. Na kućici Briocherie čekaju vas brioche ćevapi s kajmakom, kao i verzije s Nutellom i sladoledom – neodoljivo!
Desertna scena iz snova: Prvi sladoled u trakicama i ledeni vjetar s Dinare
Velika atrakcija festivala je kućica "Gdje je Jura" by Juraj Klepić, koji donosi četiri inovativne slastice. Izdvaja se „Slice Ice“, prvi sladoled u trakicama na domaćoj festivalskoj sceni, a tu su i Fry Gelato, pohani sladoled u kadaifu, Cannolini Bombardini te Ledeni vjetar s Dinare s Ricottom, limetom, vanilijom i svježim voćem.

18 koktela, 4 vrste Mojita i bar takeover iznenađenja
Za tekuća osvježenja zaduženi su Ginglebells s čak 18 signature koktela i Mojito bar s četiri verzije Mojita, Coronom, vinima, rakijama i Kultura kombuchom. U četvrtak od 18 do 21 sat očekuje vas i bar takeover s barmenom iznenađenja.
Zalazak uz DJ-a i vino: Umjetnost, ritam i opuštanje pod zvijezdama
Festival svake večeri donosi glazbeni program – otvorio ga je “Summer Breeze” i DJ Stanko Bondža, a slijede večeri Tutti Frutti, Summer Madness, Let’s Dance i Easy Sunday uz DJ-e Marekovića, Dadooa, Kancu i druge.
Posebno su zanimljive Art Bottega Wine & Paint radionice – spoj vina i slikanja pod zvjezdanim nebom, na rasporedu 1. i 3. srpnja od 19 sati.

Ulaz besplatan, doživljaj neprocjenjiv
Ulaz na festival je besplatan, a radno vrijeme je pon–pet od 12 do 24, vikendom od 11 sati.
Sve detalje možete pratiti na Instagram i Facebook profilu.
Pozivamo vas da posjetite najukusniji zalazak sunca u gradu i uživate u ljetu!
Izvor naslove fotografije: Gordan Svilar