Postoje oni dani kad nemaš vremena ni za dugi ručak ni za još jedno pitanje “što ćemo jesti?”. Djeca gladna, mailovi stižu, a ti želiš nešto što izgleda kao da si se potrudila, ali bez drame i milijun tanjura.
Upravo za takve trenutke tu je naš novi favorit: Rio Mare Paté namaz od tunjevine i majoneze. Da, to je upravo onaj namaz o kojem se već šapuće po Whapp grupama, uredskim kuhinjama i kućama koje mirišu na “imam sve pod kontrolom, ali elegantno”.
Ovaj recept spaja najbolje od dva svijeta: brzinu i okus koji izgleda kao da si chef u restoranu s Michelin zvjezdicom. Savršen je za lagani ručak, nenajavljene goste ili kao finger food uz vino dok klinci gledaju crtić.

Mini bruskete s Rio Mare Paté namazom, pečenim cherry rajčicama i maslinama
Sastojci:
- 1 baget ili ciabatta, narezana na tanke kriške
- 1 tuba Rio Mare Patè tunjevina i majoneza
- 200 g cherry rajčica
- Masline (zelene ili crne)
- Maslinovo ulje
- Svježi bosiljak
- Sol, papar, prstohvat origana

Priprema:
- Zagrij pećnicu na 200 °C.
- Položi kriške bageta na papir za pečenje i prelij ih s malo maslinovog ulja. Peci ih 5–7 minuta dok ne postanu lagano zlatne i hrskave.
- Cherry rajčice prereži na pola, posoli, popapri i dodaj prstohvat origana. Peci ih zajedno s kruhom još 5 minuta, taman toliko da puste sok i dobiju onaj slow roasted efekt.
- Kad su bruskete pečene, istisni po njima tanki sloj Rio Mare Paté tunjevina i majoneza i uživaj u pogledu na baršunast i kremast namaz pun okusa i svježine.
- Na svaku brusketu dodaj pečenu cherry rajčicu, pola masline i listić bosiljka.
- Ako voliš malo svježine, dodaj kap limunovog soka.
- Posluži odmah, dok je kruh topao, a miris podsjeća na duga, ljetna popodneva.
Zašto ćeš ovaj recept obožavati?
Zato što ima sve što želimo od brzog obroka:
- Kremast je, ali lagan.
- Uvijek izgleda fancy, iako je zapravo “tri koraka i gotovo”.
- Djeca ga vole jer ima omiljeni okus tunjevine, a odrasli jer ima ono nešto.
Rio Mare Paté tunjevina i majoneza dokaz je da nije potrebno kuhati tri sata da bi jelo imalo dušu. Dovoljno je znati što koristiti i kad stati.
Uz ovaj recept dolazi i mala lekcija o tome kako užitak dolazi u tubi, a ne u stresu. Dakle, idući put kad ti dan izgleda kao kaos u tri čina, samo probaj, istisni i uživaj.
Ovaj sadržaj nastao je u suradnji s Rio Mare.
Izvor naslovne fotografije: Pexels











