MENU

Domaći Kinder Bueno namaz za palačinke koji će djeca obožavati

Autor: Ivana Radić Objavljeno: 6. studenog 2024.

Ako ste ljubitelji čokoladice Kinder Bueno, ovo je recept koji jednostavno ne smijete preskočiti. Ne zahtijeva puno vremena i ne sadrži rafinirane šećere. Jedini minus je što ćete zbog njega pojesti barem deset palačinki.

namaz od lješnjaka
Autor: Ivana Radić Objavljeno: 6. studenog 2024.

Ako muku mučite s time da djecu odviknete od slatkiša, nezdravih grickalica i rafiniranog šećera, a i sami biste se voljeli zdravije hraniti, ali ne odreći se slatkoga baš u potpunosti - mogli biste jako zavoljeti ovaj recept. Naime, radi se o zdravijoj varijanti slatkog namaza koji se savršeno slaže s palačinkama, ali super funkcionira i na kruhu kao brzinski doručak ili užina. 

Okusom, ovaj namaz neodoljivo podsjeća na kremu iz Kinder Bueno čokoladice – doslovno jedan od dražih okusa mog djetinjstva, ne znam za vas. Sjećam se da sam kao mala uvijek prvo pojela kremu, pa tek onda hrskavi dio čokolade koji je ostao. Malo je reći da sam se oduševila saznavši da je ovako lako dobiti domaću Kinder Bueno kremu.

Priprema stvarno ne traje dugo, a dobiveni namaz možete i skladištiti par dana. Treba vam samo dobar blender. Recept pronađite u nastavku.

Izvor: Pexels

Sastojci:

Priprema

  1. Lješnjake pržiti na tavi ili u pećnici. Ako koristite tavu, pržite ih na suho, na laganoj vatri i često ih vrtite kako se ne bi zapekli s jedne strane. Kada primijetite da se tamna koža počinje odvajati i pucati, tad su gotovi. Ako koristite pećnicu, stavite ih na nekih 200 stupnjeva desetak minuta. Kad su gotovi, pričekajte da se ohlade i kasnije ih stavite u čistu kuhinjsku krpu i rolajte ih po stolu rukama da skinete gorki dio kore.  
  2. Nakon toga ih prebacite u blender i miksajte dok ne dobijete glatku smjesu. 
  3. U dobivenu smjesu ubacite datulje koje ste prije oprali pod mlazom vode i oljuštili im kožu. Izvadite im koštice ako ste kupili neočišćene datulje.
  4. U blender nakon toga ubacite i gusto kokosovo mlijeko (ako se u konzervi odvoji gusti i tekući dio, u blender ubacite samo onaj gusti), biljno mlijeko po izboru (kod nas je to većinom mlijeko od lješnjaka) i ekstrakt vanilije. 
  5. Sve skupa blendajte dok ne dobijete kremastu homogenu smjesu. 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli Tijana Mladenović (@ltm.fitt)

Ovako dobiveni namaz možete čuvati u hladnjaku do 10 dana, ali sumnjam da će izdržati toliko dugo. Osobno se u većini slučajeva ne mogu suzdržati pa ga jedem na žlicu. Vas pozivam da ipak probate dozirati, jer iako nema dodanih rafiniranih šećera, ima dosta kalorija. Dobrih, ali svejedno. Još jedan savjet je da ne koristite unaprijed pečene lješnjake iz dućana, jer im ovakvim prženjem oslobađate potrebne masnoće koje su bitne za kremoznost namaza. 

Izvor naslovne fotografije: Pexels

#BRZIRECEPT #MULTITASKINGKITCHEN #ZDRAVIRECEPT

Preporučeni sadržaj