MENU

Jesenske lasagne – sve u istom loncu

Autor: Ivana Radić Objavljeno: 6. prosinca 2024.

Lasagne se često znaju pronaći na popisu omiljenih recepata, ali ovaj je poseban jer je za napraviti ove lasagne potrebna samo jedna dublja tava i nimalo mesa. 

Autor: Ivana Radić Objavljeno: 6. prosinca 2024.

Malo je reći da obožavamo lasagne. Isprobale smo ih u mesnoj i vege verziji, s gljivama, lećom, butternut tikvom, tikvicama, patlidžanom - teško je izdvojiti najdražu kombinaciju. Ali koliko god ih obožavamo, uvijek postoji jedna stvar koja nas nervira kod pripreme, a to je broj lonaca i tava koje moramo upotrijebiti. 

Jedna tava za dinstanje mesa ili vege punjenja, jedan lonac za bešamel umak, posuda za naribati sir, lonac za kratko omekšati listove tijesta i 20 žlica za kušanje svake komponente. Previše za jednu kuhinju. 

Ali kao i inače u našoj multitasking kitchen rubrici, opet donosimo jednostavniju verziju najukusnijih recepata pa smo tako ovog puta našle i isprobale recept za lasagne gdje se sve priprema u istom loncu! I jedan manji dio u blenderu. 

Recept je baš dobar primjer comfort fooda za hladne jesenske dane. Ukusno, kremasto, bogato okusima i sočno – hajmo se bacit’ na one pot lasagna.

Izvor: Pexels

Sastojci za punjenje (bez mesa)

Sastojci za Tofu sir umjesto bešamela

Izvor: Pexels

Sastojci za pesto

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli SO VEGAN (@sovegan)

Priprema:

  1. U dubljoj tavi dinstajte luk, češnjak, naribanu mrkvu i sitno sjeckani celer (uzmite dublju tavu jer ćete sve sastojke baciti u nju)
  2. Kad luk omekša, dodajte sjeckanu rajčicu (konzervu malo isperite vodom pa dodajte i to malo vode – no waste). Kada umak proključa, dodajte soja sos, sol, papar, nasjeckani svježi ružmarin i ostale začine po volji. 
  3. Na sve to dodajte natopljenu leću i još malo vode
  4.  U isti lonac ubacite tijesto na lasagne, ali ga prije natrgajte na par dijelova
  5.  Pustite da se skupa dinsta i tu i tamo promiješajte
  6.  Za to vrijeme, u blender ubacite sve sastojke za tofu sir. Trebali bi dobiti gustu masu koju žlicom možete prebaciti u tavu kada je smjesa pri kraju i tijesto kuhano 
  7.  Kad ste izbaciti sir na tavu, u blender sad miksajte sastojke za domaći pesto. Njega isto žlicom prebacite na tavu jednom kad je maknete s vatre

Što se nas tiče, možete ih i jesti iz iste te tave u kojoj ste pripremali, kao što je u nekim kulturama normalno, pa nemate čak ni tanjure za prat’.  

Izvor naslove fotografije: Pexels

#VEGERECEPT #MULTITASKINGKITCHEN #LASAGNE #RECEPT

Preporučeni sadržaj