MENU

Pizza Festival Zagreb: Tri jela zbog kojih se vraćamo i sutra

Autor: Blanka Kovačec Objavljeno: 14. svibnja 2025.

Pizza Festival u Zagrebu i ove godine nudi spektakl za nepce – i mi smo se bacili u isprobavanje! Od neobičnih pizza, do neodoljive tjestenine i tiramisua koji redefinira desert, evo naših favorita koji su nas potpuno osvojili.

Autor: Blanka Kovačec Objavljeno: 14. svibnja 2025.

Prva postaja bila je PizzaRe – i to se pokazalo kao potez dana. Njihova pizza s mortadelom i pistacijom bila je drugačija, lagana, prozračna i prepuna okusa, bez one uobičajene težine u želucu. Čak je i naš četverogodišnji Rio uživao u svakom zalogaju. PizzaRe za nas je bila apsolutni pizza favorit festivala – nešto na što se s guštom vraćamo. Očekivano su izvrsni, a pizza mortadela je stvarno nešto posebno.

Izvor: Mamager

Tjestenina iz koluta sira koja se topi u ustima

Next station: Pastamise. U ponudi su dvije verzije paste: s paprom i tartufima. Iako nisam fan papra, tjestenina s paprom nas je oduševila – blago ljutkasta, ali savršeno balansirana. Sve paste rade se u velikim kolutima sira. Paste su inače svježe i al dente. Toliko je dobra, da ju djeca mogu jesti bez problema – Rio je bio presretan i Peper pasta njegov je festivalski favorit. Pastamise je za nas favorit dana i pravo festivalsko otkriće.

Izvor: Mamager

Pizza s karakterom

U Rougemarinu smo kušali Vesuvio pizzu s rozbifom – bogat, sočan i pun pogodak. Tijesto je nešto deblje, a sve oplemenjuje rikula. Ukiseljeni luk i nešto bijelo, ali jako fino.

Izvor: Mamager

Okus koji doziva djetinjstvo

Nakon toga, nastavili smo s Pizza fritom – i ona nas je također jako razveselila. Podsjetila me na pancerote koje mi je baka spremala u djetinjstvu. Možda napravim rekonstrukciju ovog jela. Riu se svidjelo. 

I za kraj – tiramisu. Prvo smo probali verziju uz Pizza fritu, koja nas, iskreno, nije posebno impresionirala. Ali onda – Gdje je Jura. Njihov tiramisu je bio čisto savršenstvo – lagan, pjenast, kremast i potpuno drugačiji od svega što smo dosad kušali. Najbolji koji sam ikad probala, bez konkurencije. Jura sam radi mascarpone u koji dipate kekse umočene u kavu i čokoladu. Savršeno! Osim toga, u Gdje je Jura probali smo i  cannole – tradicionalni sicilijanski desert. Riječ je o prženim rolicama od tijesta punjenim slatkim nadjevom od pistacija i liofiliziranih malina. Divno!

Izvor: Mamager

Osvoji ručak iz snova za četvero u Pastamise!

Ako želiš probati ovu savršeno kremastu, ručno rađenu tjesteninu iz koluta sira (da, doslovno!), sada je tvoja prilika! Poklanjam ručak za četvero (4 pašte po izboru) u Pastamise jer vjerujem da ljubav prema pasti treba dijeliti.

Sve što moraš napraviti je:

  1. Zaprati @generalmamager
  2. Zaprati @pastamisee
  3. U komentaru reci zašto se tebi pasta

Detalje giveawaya pogledajte na Instagramu.

View this post on Instagram

A post shared by Mamager (@mamager.hr)

Zaključak? Pizza Festival nije samo festival pizze – to je festival iznenađenja i užitaka, ali za odrasle i djecu. Ako idete, ne preskočite ni napuhance. Rio je zaspao do doma. Skakao je tri sata. Čim je došao, tražio je Pastamise od papra. Dobili su sto milijuna zvjezdica od Ria.

Izvor naslovne fotografije: Mamager

#PIZZA #PIZZA FESTIVAL #ZAGREB #MULTITASKINGKITCHEN

Preporučeni sadržaj