U sezoni jagoda svi se pretvaramo u improvizirane slastičare. U rukama su nam košarice prepune najromantičnijeg voća na svijetu, ali kad nam raspored izgleda kao ratna zona: vrtić, posao, pelene, mailovi, shopping, mentalno zdravlje... pa gdje je tu mjesto za desert?
No, kad ti u ruke dođe jagoda — slatka, sočna, crvena kao ljubav, jedino logično pitanje je: što od nje napraviti brzo, a da izgleda kao da si se baš potrudila? Mi, kao i uvijek, imamo sjajnu ideju: mini cheesecake u čaši!
Tri sloja čiste sreće: hrskavi keksi na dnu, svilenkasta krema u sredini i svježe jagode na vrhu. Gotovo za 15 minuta, bez stresa i grižnje savjesti. Samo ti, žlica i ozbiljna doza gastro užitka za cijelu obitelj!

Sastojci (za 4 čaše)
Za podlogu:
- 150 g Digestive keksa ili petit beurre
- 60 g maslaca, otopljenog
Za kremu:
- 200 g krem sira (mi smo koristili Philadelphia)
- 200 ml vrhnja za šlag
- 2 žlice šećera u prahu (ili po ukusu)
- 1 žličica ekstrakta vanilije
- korica ½ limuna (opcionalno)
Za voćni sloj:
- 250 g svježih jagoda
- 1 žličica šećera
- par listića mente za ukras (ako želiš dodatni wow-efekt)

Priprema:
- Pripremi podlogu: Kekse usitni u multipraktiku ili ih stuci valjkom preko vrećice dok ne dobiješ fine mrvice. Umiješaj otopljeni maslac dok ne dobiješ teksturu mokrog pijeska. Rasporedi po dnu čaša i lagano pritisni žličicom.
- Umuti kremu: U posudi pomiješaj krem sir, šećer u prahu, vaniliju i limunovu koricu. U drugoj posudi istuci vrhnje u šlag, pa ga pažljivo umiješaj u kremu dok ne dobiješ prozračnu, ali čvrstu teksturu.
- Složi desert: Na sloj keksa stavi kremu – pomozi si slastičarskom vrećicom ili običnom žlicom. Na vrh dodaj svježe narezane jagode koje si posipala žličicom šećera da puste sok (i dobiju onaj glossy izgled koji obožavamo).
- Ukras i serviranje: Dodaj listić mente i posluži odmah – ili ostavi u hladnjaku dok ti ne stignu gosti. Ako ti ostane viška (što je malo vjerojatno), pokrij folijom i čuvaj u hladnjaku do 2 dana.
Izvor naslovne fotografije: Pexels