MENU

Otkrijte recept za brze i ukusne kremaste njoke s rajčicom i burratom

Autor: Mamager Objavljeno: 28. ožujka 2025.

Bilo da ne znate što biste pripremili za ručak ili za večeru na kraju dugog dana, imamo odličan recept za kremaste njoke s rajčicom i burratom koje možete pripremiti u samo 30 minuta.

Autor: Mamager Objavljeno: 28. ožujka 2025.

Zamislite mekane njoke obavijene slasnim, kremastim umakom od rajčice, naglašene bogatim okusima parmezana i daškom začina. I kao “šećer” na kraju - svilenkasti burrata sir koji se otapa u umaku, stvarajući gastronomsko savršenstvo

Ovo jelo je savršena mješavina jednostavnosti i uživanja, spremno impresionirati i najizbirljivije.

Izvor: Pexels

Ne samo da je ovo jelo nevjerojatno ukusno, već je i zaista svestrano. Možete prilagoditi količinu začina prema svojim željama i dodati svoje omiljene nadjeve, čineći ga personaliziranim kulinarskim remek-djelom. Osim toga, korištenje rajčica iz konzerve i jednostavnih namirnica iz smočnice znači da možete pripremiti ovo jelo gotovo kad god poželite.

Recept za njoke s rajčicom i burratom

Evo kako napraviti 30-minutne kremaste njoke s rajčicom i burratom.

Sastojci:

Izvor: Pexels

Upute:

  1. Zakuhajte veliki lonac posoljene vode. Dodajte njoke i kuhajte prema uputama na pakiranju, obično oko 2-3 minute, dok ne isplivaju na površinu. Ocijedite i ostavite sa strane.
  2. U velikoj tavi zagrijte maslinovo ulje na srednje jakoj vatri. Dodajte nasjeckani češnjak i pirjajte oko 1 minutu dok ne zamiriši i ne porumeni, pazeći da ne zagori.
  3. Ulijte sjeckane rajčice, uključujući i sok, i pustite da lagano kuha. Pustite da kuha oko 5 minuta, dopuštajući da se okusi stope.
  4. Smanjite vatru i umiješajte vrhnje za kuhanje. Nastavite pirjati još 2-3 minute, dok se umak dobro ne sjedini i postane kremast.
  5. Umiješajte naribani parmezan dok se ne otopi. Začinite solju, paprom.
  6. Dodajte kuhane njoke u tavu, nježno miješajte da svaki komad obloži kremastim umakom od rajčice. Pustite da se kuha još 2 minute kako bi se njoki zagrijali i potpuno proželi umakom.
  7. Prebacite njoke u zdjelice za posluživanje. Burrata sir natrgajte na komade i stavite na njoke. Toplina njoka lagano će otopiti burratu, stvarajući savršeni kremasti završetak.
  8. Ukrasite svježim listovima bosiljka i pospite dodatnim parmezanom, ako želite.

Poslužite odmah i uživajte u ugodnim, luksuznim okusima ovog divnog jela.

View this post on Instagram

A post shared by Natalia Rudin (@natsnourishments)

Dakle, sljedeći put kada budete trebali brzu, ugodnu večeru koja će vas sigurno impresionirati, sjetite se ovog recepta. To je divan način da svoj dan završite s ukusnim jelom, uz minimalan trud i maksimalan okus. 

Dobar tek!

Izvor naslovne fotografije: Unsplash

#MULTITASKINGKITCHEN #RECEPTI #IDEJE ZA KUHANJE #KREATIVNO KUHANJE #BRZIRUČAK #BRZIRECEPTI

Preporučeni sadržaj