Imamo recept za flatbread od dva sastojka i s 35 grama proteina
Isprobale smo viralni recept za zdravi proteinski flatbread ii još jednom se uvjerile da je svježi sir šampion među zdravim namirnicima.
![svježi sir svježi sir](https://mamager.hr/wp-content/uploads/2024/05/pexels-karolina-grabowska-4198114-scaled.jpg)
![post-text-image](https://mamager.hr/wp-content/uploads/2023/11/post-text-image.png)
Svježi sir je svakako namirnica koju biste trebali uvijek imati u hladnjaku i uključiti u vašu prehranu. Ne samo da će vas najbrže i najefikasnije zasititi, nego je i bogata zdravim sastojicama poput kalcija i proteina. Nakon što smo isprobale viralni recept za flatbread sa svježim sirom, možemo samo potvrditi činjenicu da je uz sve to, svježi sir užasno prilagodljiv i slaže se uz gotovo sve.
Što se tiče hranjive vrijednosti, pakiranje svježeg sira (oko 260 grama) sadrži 190 kalorija, 3 grama masti, 28 grama proteina i osigurava nam 10% potrebne dnevne količine kalcija. Svježi sir je mliječni proizvod koji sadrži najmanju količinu masti, a ima velik udio proteina što ga čini idealnom namirnicom za izgradnju mišića i minimaliziranje tjelesnog masnog tkiva.
Okej, sada kad smo vas uvjerile u pozitivne strane konzumiranja svježeg sira, vrijeme je za brz i jednostavan recept koji morate isprobati.
ADVERTISEMENT
![flatbread recept flatbread recept](https://mamager.hr/wp-content/uploads/2024/05/pexels-cristian-rojas-7613441-scaled.jpg)
Izvor: Pexels
Danas radimo popularni flatbread, što bi bilo nešto između somuna i tortilje, vrlo slično pita kruhu koji se najviše koristi u Grčkoj. Kako stalno tražimo recepte koji su brzi i zdravi, tako smo naletili i na ovaj koji se vrti po svim društvenim mrežama.
Recept za flatbread sa svježim sirom
Sastojci:
- jedno pakiranje svježeg sira (oko 250 grama)
- 2 jaja (cijela, a može i samo bjelanjak)
- Začini (sol, papar, harissa, curry, mediteranski, češnjak u prahu – ma zapravo, po želji)
*Za dodatne proteine možete ubaciti i žlicu prehrambenog kvasca.
Upute:
Uzmite blender i u njega ubacite sir, jaja (ili samo bjelanjke). Izmiksajte i tekuću smjesu prelite na pleh/posudu koju ste prije toga prekrili papirom za pečenje. Posipajte začinima po želji i stavite u pećnicu na nekih 35 do 40 minuta na 180 stupnjeva.
I gotovo.
Najdraže punjenje za proteinski flatbread
Ovakav flatbread možete puniti kako god vam srce zaželi. Ovisno o sastojcima koje koristite, ova tortilja može biti doručak, ručak i večera, ali i obrok za posao ili školu.
Mamager kombinacija za punjenje:
- Cherry rajčice, slanutak, svježi krastavac, avokado
- Komadići pržene piletine
- Svježa rikola i par listova svježeg bosiljka
- Tahini umak
Ali naravno, i ovdje možete dati mašti na volju jer u ovakav flatbread može ići zaista bilo kakvo punjenje.
Dobar tek!
Izvor naslovne fotografije: Pexels
ADVERTISEMENT